AD replication woes

by

Problem: Two domain controllers – in mixed mode. I wanted to move to Native mode so I can transfer the roles to newer server and then eventually demote the old DC’s. I changed the first DC to native and then tried to replicate to the second. Didn’t work. The second DC was actively disabling replication inbound AND outbound!

The fix: Basically after reading lots of sites and pulling out of hair I found that you need to remove the DISABLED tag on the DC that won’t replicate. We thought it was horribly more complicated than that but it’s not.

Here’s the actual fix: 

  • repadmin /options <DC NAME> -DISABLE_OUTBOUND_REPL
  • repadmin /options <DC NAME> -DISABLE_INBOUND_REPL
****NOTE**** YOU MUST PUT THE “-” (minus) before the DISABLE command to REMOVE the disable flag. You’d think that Microsoft would have made things a tad easier and allowed a command, Oooo such as, I dunno…. ENABLE_OUTBOUND_REPL?!?!?!?!? But Noooo you’ve got to remove the disable flag. Oh well what do I know. Anyway we removed the flag and it worked instantly. Woot!
Advertisements

Tags: , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: