Microsoft LLDP woes

by

One of the stranger problems I have come across.
When I boot up the PC neither Wifi nor Ethernet work. they connect ok but have no IP address.
I ruled out Hardware issues as well as router/DHCP issues so it comes down to Windows and more narrowly to Microsoft LLDP protocol driver.
When I enabled this and disabled it the NIC came back to life. Weird huh? If I reboot the problem comes back…
Anyway as a short term fix I created a script to fix this issue;

Echo off
cd \it\nvspbind
nvspbind “Ethernet” /e ms_lldp
Echo Recalibrating…
ping -n 5 -w 1000 127.0.0.1 > nul
nvspbind “Ethernet” /d ms_lldp

Now you will need to download NVSPBIND from Microsoft to do this but it’s worth it and I can confirm it does work.

Download it here; https://gallery.technet.microsoft.com/Hyper-V-Network-VSP-Bind-cf937850

When you download it, it will give you all the arguments you can add.

My example above is on a network device called Ethernet and I put a little “wait” command in there (which is the ping!) then disabled it again. Also I downloaded NVSPBIND to a folder called c:\IT\NVSPBIND.
This worked like a charm for me.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s


%d bloggers like this: